V Mikulášovicích zafoukalo od severu

23.07.2012 08:40

Turnaj v Mikulášovicích ,přesněji Memoriál Miroslava Linharta , se od minulého roku stal nedílnou (a taky jedinou) součástí letní přípravy SVJK!. Po vcelku nevydařeném loňském představení, kdy jsme (takticky kvůli vedru :-)) ) vypadli z turnaje hned ve čtvrtfinále, byla naše motivace zas o něco větší. Ihned po příjezdu na stadion se však dozvídám,že Robin dal přednost zvelebování své haciendy, Fůču proháněla střeva a Oťák cestou na hřiště 2x zvracel, což nám na místě ještě 2x předvedl znova :-D ... Přesto jsem byl optimistou. Většina týmu dodržela v rámci možností , na pátek mnou vyhlášený, suchý zákon a během turnaje sice dodržovali pitný režim, ale v únosné míře.

Nebudu se zde rozepisovat o jednotlivých utkáních,nakonec se uklidnil i Oťákův žaludek,Fůčova střevíčka a Robin nakonec taky dorazil,protože střecha přece nemá nožičky,takže neuteče...Ve skupině jsme vyhráli 4 utkání a jedno prohráli.Jedinými přemožiteli se stali Hooligens z Dolní Poustevny,kteří nám dali lekci,kterou jsme po 4 vítězstvích potřebovali jak sůl a usadili nás opět na zem.Přesto jsme skupinu jasně vyhráli a postoupili přímo do čtvrtfinále a čekali kdo proti nám nastoupí z baráže.

Nyní bych chtěl vyzdvihnout fanoušky,kteří přišli podpořit SVJK! až na stadion.V průběhu turnaje jsme si získávali stále více fanoušků, kteří nás hlasitě podporovali a od čtvrtfinále se support fans SVJK! stával až fanatickým. Zpěv hymny ze strany fanoušků a neustálé skandování ,někdy až bizarních hesel, ze strany ultras girls, byl nedílnou součástí našich zápasů ve vyřazovací části

Ve čtvrtfinále jsme narazili na místní kluky Mopedos Torpedos, které jsme vcelku jasně přehráli a postoupili do semifinále, kde jsme narazili na FP.Hovadina.Tady se začal lámat chlebíček...Vyrovnanej zápas rozhodl ( pro Hovadinu sporný ) gól Oťáka, který ihned po střídání dostal ideální pas a zatím co se hráči Hovadiny začali hádat s rozhodčím a přestali hrát ,překonal gólmana.Ten bohužel tuto situaci do konce turnaje nevydejchal...a přitom kvůli takový hovadině...:-D. Ve druhém semifinále se utkali Body Zdarma s místním Rájem Poutníků (mimochodem s těmi jsme vypadli minulý rok ve 1/4finále), kde zvítězili Body Zdarma,kteří dokonale využili herní praxi ze sálovky.No nic,nás čekalo finále a my měli čas na doplnění provozních tekutin.Taktiku jsme rozebírat nemuseli.Byla jasná.Vyhrát! Zde se musel podřídit každý z mančaftu a bezezbytku dodržovat  úkoly vycházející z pozice na hřišti.Mezitím se vše přesunulo z tréninkového hřiště,kde se hrály zápasy skupin až po semifinále, na hlavní,centrální, mikulášovické hřiště,kde se měla odehrát poslední dvě utkání.V komorní atmosféře se odehrálo utkání o 3.místo, které skončilo nerozhodně 4:4 a po penaltovém rozstřelu byli šťastnější kucí z Ráje Poutníků.

A pak už přišlo vyvrcholení celého turnaje. Finále. Ještě než rozhodčí pískl do píšťalky,zatančil Saša bojovný tanec na půlce hřiště,což naznačilo soupeři,že nálada v týmu SVJK! je odhodlaná,pozitivní  a vítězná.Zápas začal za frenetického skandování ES VÉ JÉ KÁ , ES VÉ JÉ KÁ  od Ultras Girls...Myslím si ,že takovou podporu nemívá na tomto stadionu ani domácí TJ Spartak Mikov Mikulášovice.Hrálo se hned od začátku v tempu a Máca dal brzy první gól.Bohužel vedení jsme neudrželi a za chvilku bylo vyrovnáno nádhernou ranou do šibenice.Poločas byl tedy nerozhodný,ale my jsme měli ze hry o něco víc.Ve druhém poločase, jsme soupeře ještě víc přitlačili což vyústilo ve vítězný zásah,kdy(jak by řekl Čapoun) štírek Máca,po své klasické kličce, přitaženým vnitřním nártem prostřelil vše, co mu stálo v cestě a míč zastavila až síť za zády zkoprnělého gólmana...To bylo radosti jak na Starém bělidle..a když rozhodčí za pár minut foukl do píšťalky naposled,propukla radost naplno...Ihned jsme si šli zaskandovat s našimi fanoušky,kterých se v průběhu turnaje už dalo počítat na desítky.Mohutným chorálem zazněla naše hymna a pak už se předávaly poháry a fotilo se a jedlo se a pilo se a oslavovalo se a pokud se neupili tak tam sedí Robin s Budíkem dodnes... :-D :-D

 

Tímto chce SVJK! poděkovat organizátorům za sqěle připravený turnaj,fanouškům a hlavně fanynkám za podporu a příští rok to přijedeme obhájit.

 

                                                                                                                                                                                    Arnie

Výsledky 3.ročníku Memoriálu Miroslava Linharta 2012 :

1. Severní Vítr Je Krutý!

2. Body zdarma

3. Ráj Poutníků

 

                     Horní řada   : Máca , Budík , Arnie , Vondrys , Oťák

                     Uprostřed    : kapitán Alessandro del Péro

                     Dolní řada    : Dwořka , Kačůd , Čokina , Fůča

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/groups/153951121292270/